Каталог продукції

Виробництво модульних будівель, конструкцій, блок-контейнерів

Технологія виробництва

З чого складається блок модуль

Наші роботи

Реалізовані проекти

ТрансМодульБуд

Вам потрібен прорахунок та є питання?

Матеріали і технологія будівництва швидкомонтованих модульних будівель

Швидкомонтовані модульні будівлі – це вогнестійка, міцна і довговічна конструкція на основі металевого каркаса, що відмінно зберігає тепло, допускає навантаження і транспортування. Модульна будівля може бути укомплектована необхідним обладнанням, інженерними системами, вентиляцією, водопостачанням, опаленням.

Несучий каркас

Основним несучим елементом модульної будівлі є металевий каркас, виконаний шляхом зварювання зі сталевих прямокутних труб 80х80 мм, перемичок 60х40 мм і швелерів.

Використання сталевих труб як каркаса модульної будівлі забезпечує набагато більшу міцність конструкції порівняно з каркасами, виконаними тільки з металевих швелерів і куточків. Елементи каркаса зварюються електродуговим зварюванням і мають спеціальне антикорозійне покриття.

Зовнішня обшивка

Для зовнішньої обшивки стін і покрівлі використовуються листи оцинкованого профнастилу або фарбованого профнастилу з використанням “Поліестеру” (Профіль ПР-15). Підлогу блок модуля також підшивають листами оцинкованого металу.

Оцинкований профнастил – легкий і міцний матеріал, який має високі антикорозійні властивості та тривалий термін служби. Це недорогий, екологічно чистий матеріал, який не потребує особливого догляду навіть у разі використання в складних кліматичних умовах.

Виготовляється профнастил шляхом холодного прокату з високоякісної оцинкованої сталі з полімерним покриттям і без нього.

Профнастил з покриттям “Поліестер” має широку колірну гаму, що дає змогу знайти оптимальне колірне рішення для будь-якого виробу.

Утеплювач

Як теплоізоляційний матеріал по стінах, підлозі та стелі використовується мінеральний утеплювач (URSA, KNAUFF, вата ISOVER). Також можливе використання пінополістиролу.

Утеплювач URSA (Урса) являє собою скловату, що складається з тонких волокон, отриманих з розплавленої сировини і об’єднаних за допомогою сполучної речовини. Ця теплоізоляція не вбирає вологу, не змінює своїх властивостей під впливом зовнішніх факторів протягом 50 років, не горить і не має запаху.

Скловолокно ISOVER (Ізовер) має низьку теплопровідність, високу еластичність і відмінні показники звукоізоляції. Вата ISOVER – це екологічно чистий, негорючий утеплювач.

Пінополістирол (пінопласт) – легкий газонаповнений матеріал класу пінопластмас. Пінополістирол екологічно чистий і довговічний будівельний матеріал з чудовими вологостійкими і теплоізоляційними якостями.

Додатково всі поверхні блок контейнера закриваються гідробар’єрною і паробар’єрною плівкою.

Внутрішнє оздоблення

Для внутрішнього оздоблення блок модулів використовується плита OSB-3. Для обшивки стін і стелі застосовується плита завтовшки 10 мм, на підлогу укладається плита завтовшки 18 мм.

OSB (Oriented Strand Board) – це продукт переробки деревини пресуванням прямокутної, плоскої тріски під дією високого тиску і температури із застосуванням як склеювальної основи водостійкої смоли.

Найбільш універсальним видом є плита OSB-3 (ОСП 3). Вона придатна для внутрішніх і зовнішніх робіт.

Плита OSB-3 має високу міцність і пружність, стійка до впливів вологи і високих температур. Погано горить, не має запаху, гігієнічна і має естетичний вигляд, що не вимагає, в ряді випадків, додаткового оздоблення.

Як додатковий матеріал для обшивки використовується плита МДФ.

МДФ (Medium Density Fiberboard) – деревоволокниста плита середньої щільності, гладка з обох боків. Виготовляються плити МДФ шляхом гарячого пресування дрібнодисперсної деревної маси змішаної зі сполучною речовиною.

Плита МДФ – екологічна, має відмінні звукоізоляційні властивості, гігієнічна, стійка до появи грибка і мікроорганізмів, практично не піддається впливу вологи.

Ламінована плита МДФ має привабливий зовнішній вигляд, стійка до впливу світла і високих температур, стійка до механічних навантажень, допускає додаткову обробку, фарбування, різьблення тощо.

Обшивка стелі виконується з пластикових панелей ПВХ. Це легкий, міцний, не мазкий, термостійкий і вологостійкий матеріал.